Pogosta vprašanja

Kdaj je priporočeno narediti servis kolesa?

To je zelo pogosto vrašanje, ki pa ne velja za vsakega isto. Največ je seveda odvisno od tega, koliko se vozite. Nekdo, ki uporablja kolo 10x v letu ne bo tako pogosto servisiral svoje kolo kot nekdo, ki je na kolesu praktično vsak dan. Lahko pa trdimo, da ne glede na to, kakšno kolo imate – cestno, gorsko, mestno, treking ali bolj specializirano –, z rednimi občasnimi pregledi in vzdrževanjem lahko občutno podaljšate življenjsko dobo posameznih delov kolesa in s tem svojega priljubljenega prevoznega sredstva v celoti. Da s tem skrbite tudi za lastno varnost, najbrž ni treba poudarjati. So seveda servisni pregledi, ki jih morate oziroma jih je priporočljivo prepustiti specializiranemu servisu koles, a je precej tudi takih, ki jih lahko – brez pretiranega naprezanja in poglabljanja v skrivnosti posameznih sestavnih delov – opravite sami. Ob in kmalu po nakupu sta nujna dva pregleda v pooblaščenem servisu: začetni oziroma »nulti« pregled, s katerim preverijo za varnost in brezhibno delovanje kolesa najpomembnejše sestavne dele, npr. nastavijo prestave in zavore, preverijo krmilni ležaj, centrirajo obročnike, nastavijo konuse ipd., po določenem časovnem obdobju oziroma po nekaj sto prevoženih kilometrih pa sledi še en podoben pregled, ki je lahko temelj za morebitno uveljavljanje garancijskih napak. Letni pregled, ki ga je priporočljivo opraviti po obdobju zunajsezonskega mirovanja kolesa in pred začetkom nove kolesarske sezone, pa je pri nekaterih znamkah v prvih letih od nakupa prav tako obvezen ali vsaj priporočljiv oziroma se zanj odločimo zaradi skrbnosti.

Kdaj je priporočeno narediti servis vzmetenja?

Kot velja za kolesa, je tudi pri vzmetenju podobna zgodba. Več kot se voziš, večje število aktivnih ur bo imelo tvoje vzmetenje in hitreje boš potreboval servis. V izogib poškodbam zgornjih nog in notranjih delov priporočamo generalni servis enkrat letno, ob pogostejši ali tekmovalni uporabi pa priporočamo vsaj en mali servis na 50ur delovanja. Najbrž nam ni treba poudarjati, da redno vzdrževano vzmetenje lepše deluje in pobira neravnine hkrati pa mu s tem podaljšujete življensko dobo. Glavni rezervni deli kot so, potopne cevi, noge, itd, pa niso zelo poceni...
Niste našli odgovora na vaše vprašanje? 
Kontaktirajte nas +386 (0)1510 49 45 ali [email protected]
Informacije spletnih storitev
Preveri v kateri fazi je tvoj servis kolesa
Napaka: Obvezno Napaka: Obvezno
Preverite kako napreduje potek servisa vašega kolesa. Vnesite številko vaše servisne naročilnice in vpišite geslo, ki smo vam ga dodelili ob prevzemu kolesa.
delovnik servisa

Pon - pet od 10:00 - 19:00

Sobota - servis ne dela!

zimski delovnik 15.11. - 28.02.

Pon - pet od 13h do 19h

Sob - ned; Prazniki ZAPRTO