Pogoji poslovanja

 

Dostava in plačila

Spletna trgovina Funsports.si

Ob nakupu na spletni trgovini www.funsports.si boste plačali toliko kot kaže končni znesek. Ponujamo vam več možnosti plačila naročenega blaga:

Dostava je za vsa naročila nad 70 € brezplačna, stroški dostave pri naročilih manjših od 70 € pa znašajo 5 € in so enotni za celo Slovenijo. Stroški dostave za Hrvaško in sosednje države so odvisni od teže paketa. Vse druge sosednje države (Hrvaška Italija, Avstrija, Madžarska): plačilo naročila je možno samo preko predračuna.

Stroški dostave:

Vsa naročila lahko prevzamete in plačate tudi osebno v delovnem času obeh poslovalnic Funsports (Ljubljana in Koper). Plačilo je možno z gotovino ali katero izmed spodaj naštetih kartic. V primeru, da blago ni na voljo v željeni poslovalnici, se čas prevzema lahko podaljša za 1-2 dneva. 

V primeru izbire plačila naročila po predračunu: v najkrajšem možnem času boste na vaš elektronski naslov prejeli podatke za plačilo naročila na naš bančni račun. Vaše naročilo bo odposlano takoj, ko bomo prejeli nakazilo na naš bančni račun.

Podatki za plačilo na naš bančni račun:

Funsports kolesarski center d.o.o.
Cesta v Kleče 9
1000 Ljubljana
TR računa: SI56 0310 6100 0851 044 pri banki SKB d.d.
SWIFT: SKBASI2X
Pri plačilu se sklicujte na številko zapisano na dnu dokumenta (predračun).  

Trgovini Funsports Ljubljana in Funsports Koper

V naših trgovinah sprejemamo kartice Mastercard, Visa, Karanta, Diners, BA in Maestro. Obročno plačevanje je možno preko kartic E-Diners.

Vsi popusti veljajo pri enkratnem plačilu z gotovino ali kartico. V primeru obročnega plačevanja ali kreditiranja se popusti zmanjšajo. Za točne informacije se oglasite ali pokličite v naših trgovinah. 

Za dodatna vprašanja smo vam z veseljem na voljo na telefonski številki: +386 (0)1510 49 40 ali elektronskem naslovu: [email protected]

Dostava

Vaša naročila poskušamo odposlati v najkrajšem možnem času. Izdelke, ki so na zalogi, odpošljemo še isti dan. Naročeno blago vam bo običajno že naslednji delovni dan dostavila dostavna služba GLS. 
Vašemu paketu lahko sledite tudi preko spletne strani: https://gls-group.eu/SI/sl/sledenje-posiljki 

Politika zasebnosti

GDPR - Novosti pri varovanju osebnih podatkov

Vaša zasebnost in zaščita osebnih podatkov je naša prioriteta.
Funsports d.o.o za uporabo vaših osebnih podatkov v skladu z novim m zakonom o zaščiti osebnih podatkov v EU, potrebuje vaše soglasje za uporabo izključno v spodaj navedenih pimerih. Informacije kateri osebni podatki se uporabljajo za določene namene ter ostale podrobnosti  o vaših osebnih podatkih in pravicah, si lahko kadarkoli ogledatena naši spletni strani www.funsports.si v izjavi o zaščiti osebnih podatkov.

Pomemebne informacije vezane na zaščito osebnih podatkov
Soglasje za uporabo osebnih podatkov, se podpiše prostovoljno in se ga lahko kadarkoli razveljavi z dopisom »odjava« na [email protected].

Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost dosedanje uporabe osebnih podatkov, ki je temeljila na vašem  dosedanjem soglasju. Zaščita vaše zasebnosti v primeru uporabe naše spletne strani je naša prioriteta, zato vas bomo v nadaljevanju podrobno seznanili o pridobitvi osebnih in anonimnih podatkov. Za zaščito osebnih podatkov smo prevzeli tehnične in organizacijske postopke, ki onemogočijo i zgubi, manipulacijo nepooblaščenih dostopov. Postopek zaščite nepresano nadgrajujemop in ga prilagajamo tehničnim novostim. Osebni podatki se shranjujemo samo, ko to odobrite. Npr.: Ob registraciji na spletni strani, sodelovanju v nagradni igri ali s prijavo na prejemanje novic. Vaše soglasje lahko prekinete kadarkoli brez predhodnjega obvestila. To naredite tako, da nam pošljete elektronsko sporočilo z vsebino odjava na [email protected] ali nam pošljete pošto na naslov Funsports kolesarski center d.o.o., Cesta v kleče 9, 1000 Ljubljana. Od novic se lahko odjavite tudi s klikom na povezavo, ki se nahaja v vsaki izdaji naših novic -»newsletter-ja«.

Vaših osebnih podatkov ne bom oposredsovali drugim osebam.

Zbiranje in obdelava podatkov

Uporaba piškotkov

Piškotek je majhen del podatkov, ki ga lahko strežnik shrani na uporabnikovem računalniku. Piškotek spletnim stranem omogoča shranjevanje informacij, ki se ponovno uporabijo, ko uporabnik zopet obišče spletno stran. V osnovi so bili piškotki (cookies) ustvarjeni zato, da nudijo zanesljiv mehanizem za posredovanje informacij o uporabnikovi dejavnosti na strani. Dejavnosti so lahko: določene nastavitve na strani, kliki na posebne gumbe, prijave na strani, zapisi vnosnih polj, obiskane strani v zadnjih mesecih ali celo letih. Piškotek se shrani, ko uporabnik obišče spletno stran. Shrani se na uporabnikovem računalniku. Shranjevanje oz. blokiranje piškotkov lahko urejate preko vašega brskalnika. Piškotki ne morejo nositi računalniških virusov ali izvajati zlonamerne programske kode. Piškotki, ki pa so namenjeni sledenju in piškotki drugih subjektov pa se pogosto uporabljajo za dolgoročno spremljanje uporabnikov oz. dolgoročno zbiranje zgodovine brskanja po spletu. Podatkov pridoblenih s pomočjo piškotkov, ni mogoče povezati z osebnimi podatki uporabnika, ker se zbirajo izključno anonimno.

Podatki pridobljeni s pomočjo piškotkov ob obisku naše spletne strani:

Anonimna oblika IP naslova računalnika

Datum in čas zahteve za dostop

Naziv prebrane strani ali datoteke

IP seja

URL povezava na stran, s katere je očitana naša stran

Količina prenesenih podatkov

Vaš internetni brskalnik in njegova verzija

Operacijski sistem vašega računalnika

Pri zavrnitvi piškotkov lahko pride do nepopolnega prikazovanja in delovanja in uporabe naše spletne strani.

Splošni pogoji

Naročila - koraki nakupa

1.) Blago lahko naročate 7 dni v tednu in 24 ur na dan. Preden naročite blago, lahko popravljate vsebino naročila v nakupovalni košarici. V košarici lahko izdelke dodajate, spreminjate količino in brišete posamezne izdelke. Ko se odločite za nakup izdelka izberite barvo in velikost (v kolikor je ta možnost) ter želeno količino izdelka. Polje za količino lahko pustite tudi prazno in se bo v košarici avtomatsko prikazal en izdelek. Kliknite »Dodaj v košarico« in nadaljujte z nakupom ali pa izberite še druge izdelke. Nakup lahko izvedete kot registriran uporabnik ali gost, v primeru registracije boste imeli pregled nad svojimi naročili in uporabniškim računom. Preverite pravilnost naslova in kontaktnih podatkov, ki so ključni za uspešno dostavo. V primeru enkratnega nakupa se vaši osebni podatki ne bodo shranili. Stroški dostave se obračunajo glede na izbran izdelek/izdelke. Spletna aplikacija vas bo vodila skozi celoten nakup in izbiro načina plačila. Vse cene so v EUR z vključenim davkom na dodano vrednost (DDV). Cene veljajo na dan izvedbe naročila in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Potrdilo o oddaji naročila boste prejeli na elektronski naslov.

Koles, surfov in nekaterih drugih izdelkov ni mogoče kupiti preko spletne trgovine. Izdelki so predstavljeni na strani, naročite pa jih lahko preko naše e-pošte ali na številki +386 (0)1510 49 40, seveda pa ste dobrodošli tudi v naših poslovalnicah v Ljubljani in v Kopru.

2.) Naročilo potrjeno - pogodba sklenjena
Ponudnik naročilo pregleda v največ 2 delovnih dneh, preveri dobavljivost in naročilo potrdi ali z razlogom zavrne. Ponudnik si pridružuje pravico, da pokliče uporabnika na njegovo telefonsko številko. Ob potrditvi naročila, ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave.

3.) Blago odposlano
Ponudnik v obljubljenem roku zapakira in odpošlje blago s priloženim originalnim računom in morebitnimi navodili z garancijskim listom.

Plačilo in hitra dostava

Za področje Slovenje lahko kupec v postopku naročanja izbere naslednje načine plačila:

Zagotavljamo vam takojšnjo dobavo (v dveh delovnih dneh) vsega naročenega blaga direktno iz naše zaloge po potrditvi naročila. Za naročila iz zaloge naših dobaviteljev v državi in v tujini pa se rok dobave ustrezno poveča in je odvisen od hitrosti dobave dobavitelja v naše skladišče. O roku dobave bo uporabnik obveščen po elektronski pošti ali po telefonu in ima v tem primeru pravico takoj odstopiti od naročila, če se ne strinja z rokom dobave. V primerih več hkratnih naročil zadnjih kosov ima prednost prvo oddano naročilo.

Dostavo naročenega blaga opravlja naš pogodbeni partner. Vsa naročila bodo odpremljena še isti ali naslednji delovni dan (pod pogojem, da je blago na zalogi). Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. V primeru posebnih zahtev vas prosimo, da jih vpiše pod "opombe" na dnu naročila. Dostava blaga je omejena na ozemlje države Slovenije. Dostava se izvrši na vaš naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. V primeru, da vas ob času dostave ni doma, se bo dostavljalec dogovoril z vami o ponovni dostavi, brez dodatnih stroškov. V primeru, da zaloga poide, vas bomo o tem nemudoma obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili dobavni rok za naročene artikle.

Dostava je za vsa naročila nad 70 € je brezplačna, stroški dostave pri naročilih manjših od 70 € pa znašajo 5 EUR in so enotni za celo Slovenijo. Za pošiljke izven območja Republike Slovenije ponudnik pripravi ponudbo, ki vsebuje rok dobave in strošek dostave do želene destinacije in velja le proti doplačilu poštnine za tuj naslov in avansnim plačilom.

Vračilo blaga

Kupec lahko naročeno blago iz kakršnega koli razloga vrne v 30 dneh od prejema. Prav tako zadošča, da nam kupec v 15 dneh pisno sporoči, po pošti ali na e-naslov, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. V naslednjih 30 dneh pa mora v tem primeru nerabljeno in nepoškodovano blago vrniti v originalni embalaži in priložiti kopijo računa s svojo številko transakcijskega računa. Kupnino za vrnjeno blago bomo kupcu vrnili na transakcijski račun najkasneje v 15 dneh. Morebitne stroške vračila krije kupec, razen, če je vnaprej pismeno dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ponudnik ne sprejema. Pri vračilu denarja vam vrnemo samo znesek za artikle in ne celotnega zneska s poštnino.

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavljalcu blaga. Skupaj bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Reklamacija

V kolikor blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali blago kako drugače odstopa od kupčevega naročila, potem lahko kupec blago reklamira. Po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem je možno blago vrniti tudi po pošti sicer pa ga osebno prinesete v trgovino.

Garancija

Proizvajalec je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom prodajalca in je veljavna ob upoštevanju navodil in pogojev v garancijskem listu.
Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu.
V kolikor želite pošiljko vrniti na naše stroške, se je o tem potrebno predhodno dogovoriti.

Pridružujemo si pravico do spremembe cen zaradi spremenjenih cen dobavitelja, valutnih tečajev in tržnih razmer.
Pridružujemo si pravico do napak pri objavi cen in opisov artiklov.

Varovanje podatkov in zasebnosti

Registracija in/ali vpis osebnih podatkov v spletno trgovino www.funsports.si je nujen in izključno potreben samo za pravilno izvajanje storitev spletne trgovine. Obvezujemo se, da uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi. Uporabnikom je na voljo vpogled v podatke, ki jih hranimo o njih preko njihovega uporabniškega računa.
Pri procesu naročanja so vsi podatki med prenosom zaščiteni proti nepooblaščenim vpogledom s spletnim zaščitnim protokolom SSL (wiki),saj strežnik uporablja certifikat Thawte.
S klikom na ikono lahko preverite veljavnost SSL certifikata za strežnik.

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Piškotki niso zlonamerna koda in ne zbirajo nikakršnih informacij z vašega računalnika!

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah, ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Posameznik ima ustavno in zakonsko pravico do varstva svojih podatkov - pravico do samo-odločanja o svoji informacijski zasebnosti in v tem smislu piškotki pomenijo poseg v njegovo zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje.

Nova zakonodaja uporabe piškotkov ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila - pod kakšnimi pogoji in kako je piškotke in podobne tehnologije dovoljeno uporabljati. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora v 5 delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo in kupca obveščati, o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh vse spore rešiti sporazumno.

Kupljeni izdelki v akciji

Izdelki, ki so označeni s popusti se lahko menjajo z računom, vračilo denarja ni možno. Vsi izdelki ki so v kategoriji super akcije in so tudi označeni z logotipom trgovine Funsports, za njih pa velja, da ni možne menjave za drug izdelek ali vračilo denarja.

Izdelki ki niso na voljo za nakup preko spletne trgovine
Kolesa niso predmet prodaje preko spletne trgovine, zaloga ter cene so zgolj informativne zato vas naprošamo, da se obrnete na prodajalce v naših poslovalnicah (Ljubljana-Koper).