Vsi članki
07.09.2023.

Prišel je novi Trek Slash šeste generacije. Popolnoma prenovljen enduro stroj ima 170mm hoda in sistem z visoko vpetim vrtiščem, ki je zasnovan tako, da pleza kot gorska koza in rine navzdol kot bik. Preberi več in začni z varčevanjem.

Trek Slash šeste generacije je prava gorska zver s 170mm hoda, ki bo tudi najbolj ekstremnim kolesarjem vlil dodatno dozo poguma na najbolj nedotaknjenem terenu. Zasnovo z visokim vrtiščem so prenesli iz svojega kolesa za spust Session, karbonska konstrukcija okvirja pa vključuje zajema vse - sprednji okvir, nihajko in link. Seveda obstaja tudi ALU verzija. Vendar to je le peščica novosti, ki jih dobite pri novem Slashu:

GEOMETRIJA

Novi Trek Slash je v primerjavi s prejšnjo generacijo še bolj agresiven. Kot sprednje vilice je že v osnovi bolj položen, možno pa je namestiti tudi nastavljiv krmilni ležaj, ki omogoča, da spreminjate kot sprednje vilice +/- 1 stopinj. V osnovi je Slash opremljen z mešano velikostjo obročnikov, torej 29" spredaj in 27.5" zadaj, razen velikost Small, ki bo opremljena z obročniki 27,5". Pri velikostih okvirja od M do XL lahko tudi na zadnji del namestite 29" obročnik. Ta menjava je zelo preprosta, vse kar je potrebno je zamenjati ploščico pri spodnjem vpetju amortizerja. Novi Slash zaradi ravne sedežne cevi zlahka sprejme potopne sedežne opore do dolžine 200mm!.

Vse številke geometrije okvirja najdete tukaj:

VZMETENJE IN SISTEM Z VISOKIM VRTIŠČEM - HIGH PIVOT

Poleg popolnoma prenovljene oblike okvirja je druga stvar, ki najbolj pade v oči, pot verige, ki sega visoko vse do zgornjega vrtišča nihajke. Tam je nameščeno kolesce, ki verigo drži v enakomernem položaju, brez nepotrebnega raztegovanja in popuščanja. Ta kolešček ima kar 19 zob in je precej večji od konkurence. Za masleno blaženje vseh udarcev pa še vedno skrbi Trekova preverjena tehnologija vzmetenja ABP (Active Braking Pivot). High pivot dizajn v kombinaciji z ABP sistemom poskrbi, da se ne bori proti kletki menjalnika in je pobiranje mikro tresljajev še toliko učinkovitejše.

Na spodnji strani zobnika so pri Treku namestili tudi kolešček, ki zmanjša rast verige pod glavnim zobnikom. Preprečuje tudi, da bi veriga vlekla kletko menjalnika in omogoča bolj gladko delovanje pogonskega sklopa.

OKVIR

Trek Slash šeste generacije bo na voljo tako v ALU kot Karbonski različici. Slednja je v celoti sestavljena iz OCLV karbona. To pomeni sprednji trikotnik, zadnja nihajka in linki. Na zadnji nihajki bo zraven priložen tudi mahen blatnik, ki je narejen posebaj za Slasha in se ujema z moderno estetiko blatnika sprednje vilice. V kolikor boste na zadnjem koncu namestili 29" kolo, boste morali ta blatnik odstraniti saj bo premalo prostora.

Trek je pri dizajniranju novega Slasha mislil tudi na zaščito. Okvir je opremljen z dvema ščitnikoma spodnje cevi, ki skrbita, da morebitno kamenje ne poškoduje okvirja. Oba ščitnika sta zamenljiva in ju lahko ob poškodbi zamenjate z novimi, ki jih lahko kupite v naši trgovini.
Pod površjem barve je tudi integriran nanos barve, ki ej odporna proti udarcem in nudi dodatno plast zaščite.

Da bo vožnja zares tiha pa so poskrbeli tudi z gumijastim ščitnikom nihajke. Ta je posebne oblike, ki odlično zaduši udarce verige in zmanjša njeno navpično in bočno gibanje.

 

VSE MOŽNE OPCIJE GLEDE BARVE IN OPREME


VSE MODELE S SPECIFIKACIJO IN CENAMI NAJDEŠ TUKAJ ---> KLIK

ZA VSE OSTALE INFORMACIJE O DOBAVLJIVOSTI NAS POKLIČITE NA 01 510 49 40 ALI PA NAM PIŠITE NA [email protected].


Komentiraj članek

Oceni izdelek

Zaenkrat še nima komentarja. Bodite prvi!