Vsi članki
11.01.2021.

V zgodovini prodaje koles se nobena kategorija ni tako hitro povzpela, kot se je to zgodilo s prihodom električnih koles. V zadnjih nekaj letih je prodaja električnih koles največja od vseh, še vedno pa je kar nekaj nasprotnikov. Kaj je dobro vedeti?

Napačno mišlenje o električnih kolesih

V Sloveniji in v okoliških državah si ljudje, ki še niso imeli priložnosti poskusiti električnih koles (e-koles), še vedno napačno dojemajo, kaj so e-kolesa - torej kolo, ki pri pedaliranju deluje na principu pomoči. Pomembno je razumeti, da se e-kolo »obnaša« in vozi enako kot katerokoli drugo kolo. Brez pedaliranja se kolo ne premika. Na električnem kolesu z asistenco pedelec morate pedale vedno vrteti, da pridete od točke A do točke B. Ni "čarobnega" gumba ali ročice, ki ga samo stisnete ali zadržite, da kolo zaženete.

Prednosti vožnje z električnim kolesom

Vožnja z električnim kolesom ponuja široko paleto možnosti tako za profesionalne kolesarje kot za vse druge, ki svoje kolo uporabljajo za rekreacijo ali prevoz.

Med nami so bivši kolesarji, ki so zaradi poslovnih in zasebnih obveznosti v prostem času omejeni s kolesarjenjem. Sčasoma postane kolesarjenje težje, še posebej, če se radi vozimo po terenih s visokim naklonom. Občutek šibkosti je pri večini ljudi lahko demotivirajoč in kmalu tak občutek vodi do tega, da se odpovemo večjim naporom. Električna asistenca vam omogoča nadaljevanje pedaliranja po vaši najljubši poti in na težjih vzponih omogočala lažje vrtenje pedal.

Ljudje, ki so kolesarjenje zanemarjali zaradi svojega hektičnega načina življenja, se lažje znajdejo v formi z e-kolesom, saj jim bo asistenca pedelec omogočila vožnjo z nižjim srčnim utripom, kar je idealno za izgubo odvečnih kilogramov.

Gotovo vsakdo izmed nas, rad občasno povabi svojo boljšo polovico, na skupno kolesarjenje, a ji prevelika kondicijska razlika preprečuje, da bi to storila. Z e-kolesom lahko vaša boljša polovica zelo hitro postane vaš kolesarski partner, le navaditi se boste morali sprejeti poraz v boju, kdo bo prvi prispel na vrh hriba.

V velikih mestih prihaja do vse pogostejših zastojev motornih vozil v prometu. Pogosto slišimo zgodbe, da je potovanje z enega konca mesta na drugega trajalo več kot uro. Z e-kolesi se ne boste le izognili čakanju v mestnem vrvežu, prihranili boste tudi kup živcev in bili vsak dan aktivni, kar bo pozitivno vplivalo na vas in vaše zdravje, s tem pa boste prihranili tudi pri gorivu.

Riese & Müller električna kolesa

Da bi vam vedno omogočili dostop do najnovejših trendov v kolesarskem svetu, smo v našo ponudbo pripeljali nemško blagovno znamko Riese & Müller.

Zgodba te znamke se je začela s sodelovanjem dveh kolesarjev, inženirjev, inovatorjev in prijateljev - Markusa Rieseja in Heiko Müller.

Njihova ideja se je "rodila", kot pri večini tovrstnih uspehov v garaži, vendar tokrat ne v ameriški, ampak na jugu nemške pokrajine Hassen v mestu Darmstadt. Inovatorja sta kmalu po ustanovitvi podjetja osvojila nagrado za inovativnost leta 1993. Od takrat se podjetje izključno ukvarja z razvojem električnih koles.

Njihova strast do koles, inovacij in dovršen cionistični pristop so jih pripeljali do tega, da ponujajo le najbolj kakovostna električna kolesa, ki so bila izpopolnjena do najmanjših podrobnosti, z vrhunsko tehnologijo in pionirskim dizajnom. Vse to je sinonim za nemško kakovost.

Značilnosti električnih koles Riese & Müller

Celotna paleta električnih koles Riese & Müller ne pozna meja. Ne glede na to, ali ste aktivni kolesar ali športnik, oseba, ki uporablja mestno kolo ali preprosto nekdo, ki želi uživati ​​vse prednosti e-kolesa. Praktično ni e-kolesa, ki bi bilo enako uporabno za vse, toda z izbiro, ki jo ponujajo modeli Riese & Müller, bodo vsi našli e-kolo, ki najbolje ustreza njihovim potrebam.

Ne glede na model e-kolesa ( mtb, mestni ali treking), vam vsak model ponuja izbiro dodatne opreme, kot so blatniki, nosilci za tovor, razsvetljava, protivlomne ključavnice in način pogona s klasično Shimano verigo ali jermenskim pogonom (v slednjem se uporablja integriran manjalnik v zadnji osi pogona).

Vsi modeli so opremljeni z Bosch sistemi druge, tretje ali četrte generacije. Kjer Riese & Müller modeli izstopajo od konkurence, je možnost izbire modelov z eno ali dvema baterijama. Tako imamo na primer model mtb z dvema suspenzijama, imenovan Delite (ena baterija) in drugim modelom Superdelite (dve bateriji). Ime "Super" v imenu pove, da gre za model kolesa, ki ima vgrajeni dve Boschevi bateriji. Da bi zagotovili optimalno porabo in polnjenje obeh baterij, sistem sam preklopi porabo baterije iz ene v drugo. Potem ko bo prvih 5% ene baterije porabljenih, bo sistem prešel na drugo baterijo, ki bo nato porabila prvih 5% druge baterije in tako zavrtela porabo. Pri polnjenju baterije bo sistem napolnil istih 5% na eni bateriji in nato 5% na drugi.

Poleg ponudbe mtb in treking električnih koles Riese & Müller ponuja tudi tovorna električna kolesa, modele Load in Packster.

Trenutno želimo izpostaviti 3 modele:

1. Riese & Müller Delite GT touring - e-mtb model z dvojnim vzmetenjem, prilagojen mestno/treking vožnji

Ta model ima odgovor na vsako podlago po kateri se odločite za vožnjo. Bodite med najhitrejšimi v mestni vožnji in z zaupanjem odgovarjajte na gozdne poti s sprednjim in zadnjim vzmetenjem. Model je opremljen z najnovejšo generacijo sistema Bosch Performance Line CX, sprednjimi in zadnjimi blatniki SKS, parkirnim stopalom, lučmi Supernova, tovornim nosilcem in protivlomno ključavnico ABUS.

2. Riese & Müller Supercharger2 GT touring - model e-mtb z dvema Boschevima akumulatorjema, prilagojen mestni vožnji

Z dvema vgrajenima baterijama Bosch (skupaj 1000Wh) vas ne bo skrbelo, koliko kilometrov ste prevozili, kar bo vašemu e-kolesu zagotovilo več svobode kot kdajkoli prej. Model je opremljen tudi z najnovejšo generacijo sistema Performance Line CX, sprednjimi in zadnjimi blatniki SKS, parkirnim stopalom, lučmi Supernova, tovornim nosilcem in protivlomno ključavnico ABUS.

3. Riese & Müller Nevo GT touring - mestno e-kolo za enostavno raznoliko vožnjo v mestni džungi.

Mestno športno e-kolo vam bo omogočilo varno upravljanje,  udobno in enostavno vožnjo. Zahvaljujoč vgrajeni bateriji v okvirju koles je bil dosežen zelo lep in kompakten dizajn, ki ima poleg mestne vožnje tudi možnost, da se vozi po raznolikih terenih, zahvaljujoč prednjemu vzmetenju in pnevmatikam Schwalbe Super Moto-X. Model Nevo GT touring je opremljen z najnovejšo generacijo sistema Performance Line CX, sprednjimi in zadnjimi blatniki SKS, parkirnim stopalom, lučmi Supernova, tovornim nosilcem in protivlomno ključavnico ABUS.

Več o kolesih Riese & Muller si lahko preberete na uradni spleti strani

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo tudi na:

Komentiraj članek

Oceni izdelek

Zaenkrat še nima komentarja. Bodite prvi!