Vsi članki
15.03.2024.

Barva iz preteklosti, zmogljivosti iz prihodnosti - Manitou Mattoc PRO LE je zagotovo vilica, ki bo marsikateremu kolesarju stare šole pričarala nostalgične občutke , hkrati pa bo nudila vrhunsko zmogljivost na najtežjih terenih. Preberi več.

Originalna Manitou vilica je predstavljala mokre sanje vsakega kolesarja v 90ih, ki si je želel vsaj nekaj hoda na sprednjem delu kolesa. Bila je vsestranska in so z njo temovali tako v olimpijskem krosu kot v spustu. Pri novi Manitou Mattoc Pro LE (Limited Edition) so uporabili svoj ikonični videz iz leta 1992, jo opremili z vso tehnologijo iz leta 2024 ter jo zapakirali v 34-milimetrski drsnike in 29-palčni paket, ki zajema več disciplin vožnje.

Ob nakupu bodo vilice Manitou Mattoc Pro LE konfigurirane na 140 mm hoda, s priloženimi distančniki pa lahko prilagodite hod vilice od 110 do 150 mm. Pri tem si pomagajte z navodili, ki jih dobite na manitoumtb.com

Lahka 34-milimetrska konstrukcija se na tehtnici ustavi pri 1750g. Postavitev mostu na hrbtni strani vilice omogoča, da pri tem uporabijo manj materiala za manjši lok, kar zagotavlja 13% povečano togost v primerjavi z vilicami s sprednjim lokom enake teže. V povezovalni most so integrirane tudi tri navojne luknje za pritrditev priloženega blatnika.

Polirana krona je močno obdelana tako notranje kot zunanje, kar pripomore k nizki teži obenem pa optimizira togost konstrukcije. Hexlock dizajn osovine povečuje stično površino osi, hkrati pa omejuje vrtenje pri vmesniku na pesto, kar dodatno povečuje togost konstrukcije. Hexlock SL2 je najnovejša različica Manitoujevega sistema osovin Hexlock, ki ima dodan aluminijast vijak za še dodatno zmanjšanje teže.

Dorado Air sistem se je prvič pojavil v spustu in je zdaj na voljo v vseh Pro modelih vzmetenja Manitou. Manitoujeva najlažja tehnologija zračnega vzmetenja je prilagojena za zahteven teren. Sistem samodejno izenači pozitivne in negativne zračne komore, da ustvari najbolj dosleden občutek vilice. Začetni hod je izjemno odziven,  sredinska in končna podpora pa sta zelo prilagodljivi z zračnim vzmetenjem Infinite Rate Tune (IRT). IRT tehnologija ustvari sekundarno pozitivno zračno vzmet, ki vpliva samo na srednji in končni hod vilice, kar omogoča, da je glavna zračna kartuša nastavljena na nižje tlake za izboljšano občutljivost na majhne udarce, hkrati pa ohranja podporo v srednjem delu hoda in zmerno do agresivno povečanje v končnem delu hoda. 

Več-stopenjski nadzor kompresije (MC) ponuja zunanjo nastavitev visoke in nizke hitrosti vračanja udarcev, kar kolesarju omogoča natančno prilagajanje občutka vilice glede teren in slog vožnje. Največji udarci so nadzorovani z hidravličnim dnom (HBO). Tu gre za ločen hidravlični krog, ki se aktivira med zadnjimi 30 mm hoda. HBO je odvisen od hitrosti, močnejši kot je udarec, večjo odpornost proti dnu zagotavlja sistem.

Da bi ohranili nizko začetno silo premika in dosledno zmogljivost, so namestili zračne odprtine Trail Side Relief (TSR), ki so locirane na hrbtni strani nog. 

Čeprav se je od začetka Manitouja veliko spremenilo, želja po raziskovanju in doživljanju pustolovščine na dveh kolesih ostaja nespremenjena. Manitoujeva strast, da bi to pustolovščino izkusili čim bolj gladko, se prav tako ni spremenila. Ta posebna izdaja vilice Mattoc Pro služi kot dokaz. Zagotovite si gladko vožnjo in začetke gorskega kolesarstva z najnovejšo vilico Manitou, ki je na voljo v zelo omejenih količinah.

Za dobavljivost nam pišite na [email protected] ali pa nas kontaktirajte na 01 510 49 40

Komentiraj članek

Oceni izdelek

Zaenkrat še nima komentarja. Bodite prvi!