Vsi članki
25.11.2022.

Sledite tem korakom in si zagotovite najboljšo vidljivost z Bontrager lučmi. 

Uporaba sprednjih in zadnjih dnevnih luči pri vsakdanji vožnji je dokazan način za izboljšanje vaše vidljivosti. Naučite se, kako pravilno namestiti Bontrager luči ter si oglejte videoposnetek.

 

Navodila za montažo luči Bontrager po korakih

Medtem ko lahko katerokoli Bontrager luč pritrdite na kateri koli Bontrager nosilec, je vsaka luč priložena nosilcu, ki je zasnovan tako, da se najbolje prilega določeni luči.

Montaža vaše zadnje luči

1) Preverite, ali uporabljate nosilec za hitro montažo, ki je zasnovan za zadnjo luč – na njem bo tudi ikona sedeža, ki se nahaja tik ob traku.

2) Držite nosilec tako, da je najširši del nosilca obrnjen proti tlom in da je ikona sedeža pokončna.

3) Postavite luč blizu vrha sedežne opore, vendar še vedno dovolj nizko, da luči ne bo blokirala torba ali sedežna torba.

4) Nosilec za hitro povezavo pritrdite na sedežno oporo tako, da napnete gumijaste trakove okoli sedežne opore.

5) Nato varno ujemite kavelj skozi zarezo na traku. Jeziček na kavlju bo držal odvečni trak na mestu.

Montaža sprednje luči

Opomba: Močnejše in posledično težje luči, kot je na primer Ion 800 R, bodo uporabljale nastravljiv nosilec, ki se ga privijači na krmilo. Lažje luči, kot je na primer Ion 100 R pa bodo uporabljale gumijast nosilec za hitro montažo.

 

Če ima vaša luč nastavljiv nosilec kjer je potrebna montaža z vijačenjem:

1) Najprej se prepričajte, da je nosilec nastavljen tako, da se prilega obsegu vašega krmila.

2) Odvijte nosilec in ga namestite okoli krmila.

3) Ko postavite nosilec tako, da je luč vzporedna s tlemi, pritrdite nosilec tako, da ročno privijete vijak, dokler ni močno privit.

 

Če ima vaša sprednja luč gumijasti nosilec za hitro montažo:

1) Pritrdite ga na krmilo tako, da držite trak tako, da bo luč vzporedna s tlemi.

2) Nato ga napnite okoli krmila in zategnite, da ne bo pritrjen ohlapno.

 

Kako odstraniti luči za polnjenje in čiščenje


Za polnjenje ali čiščenje luči vam ni treba odstraniti samega nosilca! Preprosto pritisnite ročico za sprostitev in potisnite luč dol z nosilca. Če želite zamenjati luč, jo potisnite nazaj na nosilec, dokler ne zaslišite klika, ki potrjuje da se je zaskočila. Prepričajte se, da je pokrov vrat USB dobro zaprt, da preprečite morebitno vodo ali umazanijo!

Kaj je posebnega pri dnevnih lučeh in zakaj so proporočljive?

Raziskave kažejo, da je edini najučinkovitejši ukrep, s katerim lahko izstopate pred vozniki, uporaba sprednjih in zadnjih dnevnih luči pri vsaki vožnji, ne glede na uro dneva. Vendar niso vse luči enake.

Prava dnevan luč je zasnovana s posebnim fokusom, bliskavico in dosegom, ki ga je mogoče videti s pomembne razdalje podnevi. Brez teh treh stvari imate samo luč. Zato je vsaka dnevna luč Bontrager izdelana za optimalno delovanje na vseh treh področjih.

 

Komentiraj članek

Oceni izdelek

Zaenkrat še nima komentarja. Bodite prvi!