Vsi članki
31.12.2020.

Bontrager ustvarja novo generacijo čelad z Wavecel tehnologijo. Kaj pravzaprav je Wavecel tehnologija in kako vpliva na varnost in težo v primerjavi z ostalimi čeladami pa boste izvedeli v tem zapisu.

Bontrager

Davnega leta 1980 je bil g. Keith Bontrager znan po svojem brezkompromisnem pristopu k inženiringu. Vse se je začelo v njegovi garaži v Santa Cruzu v Kaliforniji. Danes se je proizvodnja opreme Bontrager iz manjše proizvodnje preselila v veliko večjo tovarno vendar se zavzetost za podrobnosti, inovacije in neomajna težnja po kakovosti ni spremenila.

Bontrager ima vso opremo, ki jo pravi kolesar potrebuje: oblačila - kolesarske hlače in majice, rokavice, kolenčnike/rokavčnike/nogavčnike, kolesarske nogavice; čevlji - cestni in mtb čevlji; deli koles – obroči/obročniki, sedeži, krmila, plašče in zračnice ...; dnevno-nočna svetila; čelade ...

Prav zadnja nova tehnologija, ki jo je uvedel Bontrager, je tehnologija Wavecel, ki se uporablja izključno samo na čeladah Bontrager. Predstavljeni so štirje modeli čelad, ki pokrivajo segment cestnih, gorskih (mtb) in mestnih cest.

Kaj je Wavecel tehnologija

Wavecel je bil razvit v sodelovanju z ortopedskim kirurgom dr. Stevenom Madeyjem in biomehanskim inženirjem dr. Michaelom Bottlangom. Oba sta tudi ustanovitelja Biomehaničnega laboratorija v Portlandu v Oregonu.

Ta nova tehnologija absorbira udarce ali kakršen koli drug udarec s čelado, kar zmanjšuje verjetnost pretresa možganov. Rešetka je narejena iz poliestrske smole in jo lahko pod pritiskom čelade upognemo, zdrobimo in zdrsnemo. Wavecel tehnologija v enem materialu združuje vse prednosti EPS pene in MIPS tehnologije. Debelina Wavecel rešetke je 15 mm in ima možnost zlaganja, upogibanja in drsenja, da zmanjša silo, ki jo prenaša udarci čelade.

Čelada je sedaj popolnoma napolnjena z rešetko Wavecel, zunanja stran čelade pa je prevlečena s tanko plastjo EPS pene. Kot je pojasnil Bontragerjev tržni predstavnik Sam Foos, "Eps in Wavecel sodelujeta." EPS pena omogoča mejo, v kateri Wavecel med udarci prosto drsi.

Ali je Wavecel čelada varnejša od ostalih sedanjih čelad

Za vsemi temi trditvami stoji vrsta testiranja in raziskav. Čelada s tehnologijo Wavecel prepreči pretres možganov 99 od 100-krat - v primerjavi s standardno čelado, ki bo možganski pretres preprečila le 42 odstotkov časa. Kolesar, ki nosi čelado Wavecell, ima 48-krat manjšo verjetnost, da bo dobil pretres možganov kot kolesar, ki nosi običajno čelado iz pene.

Kako deluje tehnologija Wavecel

Ventilacija in teža

Poleg izboljšanja zaščite pred udarci je Bontrager v svojih testih potrdil, da je zahvaljujoč tej novi tehnologiji izboljšan le pretok zraka skozi čelado,- prezračevanje.

V primerjavi s standardno čelado Wavecel čeladi doda približno 53g teže.


Kot smo že omenili, je nova tehnologija Wavecel predstavljena na 4 modelih čelad: XXX Wavecel Road, Spectre Wavecel Road, Blaze Wavecel Mountain in Charge Wavecel Commuter.

Vsi modeli so na voljo v 3 velikostih: S (majhna), M (srednja) in L (velika) in uporabljajo sistem BOA za natančno nastavitev čelade na glavi. Vsi modeli bodo na voljo v večih barvah.

Bontrager garancija

Vsak izdelek Bontrager, ki ga kupite v naših trgovinah, je upravičen do vračila v roku 30 dni z računom, če iz kakršnega koli razloga niste bili zadovoljni s kupljenim izdelkom (garancija udobja).

Poleg tega ob nakupu čelade Bontrager dobite 1-letno garancijo, v kateri vam bo Bontrager brezplačno zamenjal čelado, če se ob padcu in udarcu pokvari/poči.

Glava je samo ena zato ne varčujte pri izbiri čelad in ostale zaščitne opreme!

preverite zalogo naših čelad

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo tudi na:

Komentiraj članek

Oceni izdelek

Zaenkrat še nima komentarja. Bodite prvi!