Spoštovani kupec,

S tem pismom vas želimo obvestiti, da je Trek vpoklical vsa ploska pedala Bontrager Line Pro (sliki 1 in 2.).

Omejeno število teh pedal je bilo izdelanih z vodikovo krhkostjo (ang. hydrogen embirttlement) v osi pedala, zaradi česar lahko odpove eno ali obe pedali. Če pride do odpovedi osi se lahko ohišje pedala loči od osi. Če se to zgodi med vožnjo s kolesom se lahko pripeti resna nezgoda.

Vaša varnost je za nas zelo pomembna. Zato bo Trek brezplačno zamenjal osi v vaših pedalih. V tem pismu so pomembne informacije glede tega, kar morate storiti zdaj, če mislite, da ste kupili ta pedala.

MODELI IZ VPOKLICA

Vsa pedala Bontrager Line Pro

Slika 1: Ploska pedala Bontrager Line Pro oranžna
Slika 2: Ploska pedala Bontrager Line Pro črna

TEH PEDAL NE UPORABLJAJTE DOKLER SE JIH NE POPRAVI

Če se ohišje pedala loči od osi bo kolesar lahko udeležen v resno nesrečo. Teh pedal ne uporabljajte dokler jih ne prinesete do prodajalca koles Trek, kjer jih bodo popravili. Če niste prepričani, ali so vaši pedali v vpoklicu ali ne, jih prinesite do prodajalca koles Trek na pregled.

KAJ BO TREK NAREDIL ZA LASTNIKE PEDAL IZ VPOKLICA

Če ste lastnik pedal iz tega vpoklica vam bo Trek zagotovil (pre­ko trgovca Trek) brezplačno zamenjavo osi na vaših pedalih. Prosimo vas, da pokličete svojega prodajalca Trek in se naročite na brezplačno zamenjavo osi. Trgovec vas bo obvestil, ko bo zamenjava opravljena in boste lahko prevzeli pedala. Če rabite pomoč pri iskanju pooblaščenih prodajalcev Trek obiščite stran www.trekbikes.com/stores.

ZAHVALJUJEMO SE VAM ZA NAKUP PEDAL BONTRAGER

Iskreno se vam opravičujemo za morebitne nevšečnosti, ki vam jih je morda povzročila ta težava. Cenimo vas kot kupca in želi­mo, da uživate na svojih pedalih Bontrager. Upamo, da boste s popravljenimi pedali še naprej varno uživali v kolesarjenju.

To pismo je bilo pripravljeno v sodelovanju s Komisijo za varnost potrošniških izdelkov Združenih držav Amerike. Če imate kakšna vprašanja o informacijah iz tega pisma se obrnite na svojega trgovca Trek.

Trek Bicycle Corporation 801 West Madison Street Waterloo, Wisconsin 53594 USA