Cannondale je podjetje, pri katerem sta kvaliteta in varnost izdelkov na prvem mestu. Podjetje izdeluje vrhunska kolesa, komponente in dele za kolesarje, ki zahtevajo najvišjo stopnjo učinkovitosti.

Med izvajanjem rednih testiranj je podjetje prepoznalo potencialno varnostno tveganja na sestavu opore krmila/krmilni cevi OPI, ki se uporablja na določenih gorskih kolesih. O tem so obvestili ustrezne službe, in čeprav ni nobenih poročil o nesrečah ali poškodbah so se odločili za izdajo prostovoljnega vpoklica za ta del, saj je to tako najbolje za vse kupce koles.

Cannondale je uporabljal opore krmila OPI na določenih modelih gorskih koles letnikov od 2011 do 2015. Nekatere krmilne opore OPI so se prodale tudi kot samostojne komponente. Testiranja so pokazala, da povzroča povezava med spodnjim delom opore OPI in vrhom krmilne cevi zmanjšano življenjsko dobo izdelka. To lahko vodi do odpovedi vilic, kar lahko vodi do resne nesreče ali poškodbe. Zato je treba vse vilice, ki so sestavljene z oporo krmila OPI opremiti s posebnim kompletom, ki zaklene in okrepi povezavo z navojem med oporo krmila in krmilno cevjo OPI. Ta rešitev vzpostavi ustrezno življenjsko dobo izdelka.

Če je vaše kolo opremljeno z oporo krmila OPI boste ugotovili po napisih “OPI” na zgornjem delu opore krmila. Svoje kolo morate takoj prenehati uporabljati in ga pripeljati k najbližjemu pooblaščenemu prodajalcu koles Cannondale, kjer bodo del brezplačno zamenjali. Predhodno se najavite in popravilo ne bi smelo trajati veliko časa. Namestitev novega dela bi morala trajati manj kot 30 minut. Zavedamo se, da je lahko težava, če mora iti vaše kolo za nekaj časa s terena, vendar je vaša varnost na prvem mestu.

www.cannondale.com/recalls