Trek predstavlja povsem novo aerodinamično Émondo


Trek razkriva povsem nove modele aero Émonda

Trek je izdal povsem novo Émondo z aerodinamičnim oblikovanimi cevmi. To je velika nadgradnja zmogljivostne platforme, saj je Trekovo najlažje plezalno kolo hitrejše kot kadarkoli, obenem pa ohranja težo okvirja pod 700 g.

Ponavadi so aero oblike okvirja težke in slabše vozijive. Po več kot dveh letih razvoja in ustvarjanju Trekove najlažje linije OCLV Carbon vlaken doslej so inženirji Treka našli popolno ravnovesje hitrosti in lahke teže, hkrati pa ohranili neverjetno kakovost vožnje, po kateri je Émonda znana.

Na voljo je v različici SL in SLR, povsem nov aero Émonda pa je dokazano hitrejšia na ravninah in vzponih.


Émonda SLR

Popolnoma nova Émonda SLR je izbirno kolo za plezalce Trek-Segafredo. Dejansko je tekmovalka Lizzie Deignan ocenila, da je "najboljše kolo, kar sem jih kdaj vozila".

Narejena je iz povsem novega karbona serije 800, tehta manj kot 700 gramov in nudi pomembne prednosti hitrosti, zahvaljujoč svoji aerodinamični zasnovi. V primerjavi s predhodnikom je Émonda SLR hitrejšia 60 sekund na uro na ravninah in za 18 sekund na uro hitrejša pri 8% naklonu.


OCLV karbon serije 800

Karbon OCLV serije 800 je Trekov najlažji in najučinkovitejši sloj ogljikovih vaken. Je 30% močnejši od prejšnjih ogljikovih laminatov OCLV, vendar enako trden, kar omogoča inženirjem Treka, da ustvarijo aero oblike Émonda SLR brez dodane teže.


Émonda SL

Émonda SL ima enako oblikovane cevi kot Émonda SLR, vendar je izdelan iz lahkega karbona OCLV serije 500. Kolesarji bodo uživali tako v hitrosti kot v nižji ceni, ki jo ponuja Émonda SL.


Hitre oblikovne podrobnosti

Povsem novi modeli Émonde so skrite napeljave kablov, večina je opremljena z novimi aerodinamičnimi kolesi Bontrager Aeolus, SLR Émonda pa z Aeolus RSL integreranim krmilom s krmilno oporo. Poleg tega je geometrija Émonde H1.5, razvita s kolesarsko ekipo Trek-Segafredo pro, postavila kolesarja v optimalni “aero” dirkaški položaj.


Na voljo v Project One sestavi

Émonda je na voljo tudi v Project One sestavi, Trekovem kolesarskem programu, ki daje kolesarjem možnost, da ustvarijo kolo svojih sanj.

 

Na voljo bodo modeli:


Émonda SL 5                         599€ MPC

Émonda SL 6                         3299€ MPC

Émonda SL 6 Pro                  3799€ MPC

Émonda SL 7                         5499€ MPC

Émonda SL 7 eTap                5999€ MPC

Émonda SL DISC okvir         Project One

Émonda SLR 6                      Project one

Émonda SLR 7                      6699€ MPC

Émonda SLR 7 eTap             Project One

Émonda SLR 9                      Project One

Émonda SLR 9 eTap             Project One

Émonda SLR DISC okvir       Project One


Okvirne cene, ki so navedene so predvidene za EU trg in se lahko v prihodnje tudi spremenijo.


Video predstavitev: