Prvenstvo v triatlonu za mladince je potekalo v mehiškem Cozumelu, Matevž Planko pa se s tekmovanja vrača z odličnim 7. mestom. Ciljno črto sprint triatlona je dosegel v 54 minutah in 35 sekundah.

Poročilo ekipe hitrega Planka:
V petek 16. 9. je v sklopu finalne tekme svetovnega prvenstva WTS potekalo tudi prvenstvo najboljših mladincev, ki tekmujejo v sprint razdalji (750 m plavanje, 20 km kolesarjenje in 5 km tek). Tekmovanja se je udeležil tudi slovenski triatlonski reprezentant Matevž Planko, ki zastopa TK Trisport iz Kamnika. Matevž je že na zadnjih tekmovanjih v mesecu avgustu in v začetku septembra pokazal dobro pripravljenost, kljub napornim pripravam, ki so bile podrejene nastopu na svetovnem prvenstvu. S trenerjem Grego Zoretom sta dobro tempirala formo in je v res zahtevnih razmerah in izredno močni konkurenci 75ih najboljših mladincev iz vsega sveta, zasedel izvrstno 7. mesto. Prvenstvo mineva v znamenju visokih temperatur in predvsem visoke vlage, ki jih večina tekmovalcev ni vajena, posledično ima zdravniška služba na prvenstvu polne roke dela. Matevž se je z razmerami dobro spopadel in že na plavalnem delu z majhnim zaostankom prišel iz vode na 26. mestu in takoj napadel na kolesu, polovil ubežnike in v ospredju prve skupine kontroliral dogajanje do konca kolesarjenja. Na teku se je dobro počutil in iz 14. mesta na začetku začel napredovati proti 7. kjer je tekmovanje tudi zaključil. Že v začetku sezone si je skupaj z ekipo »Hitri Planko« postavil cilj priti med prvih 20 na svetu, kar mu je več kot uspelo.
Matevž je po tekmi presrečen povedal: »Tak rezultat sem si potihoma želel, vendar kljub odlični formi nisem verjel, da lahko posežem med prvih 10. Še posebej sem zadovoljen s tekaškim delom, kjer že dolgo časa kažem velik potencial, vendar mi velikokrat ni uspelo teči tako hitro kot bi si želel. Zavedam se da za mojim rezultatom stoji cela kopica ljudi, katerim se neskončno zahvaljujem za pomoč in podporo. Sedaj me čaka nekaj tedenska pavza, potem pa novim izzivom naproti.«

Čestitkam se pridružuje tudi celotna ekipa Funsports! Na uspeh smo še toliko bolj ponosni ker Matevž tekmuje na kolesu Cannondale!

hitri-planko.com